Fjällutsikt

Idag har jag och Birk rivit mossa på gammelmatte och husses gräsmatta. Det är djupa spår där nu för vi hade lite kapplöpning nämligen. Birk var snabbare än jag så jag blev jättearg och så slogs vi på låtsas.

Igår fick vi ut och dra cykel. Jag kännde mig inte riktigt i form, jag sprang hela vägen men det fattades lite tryck i benen. Men roligt var det naturligtvis. Birk var ut en sväng efter mig, sen fick vi frukost och vi båda sov hela förmiddagen. Undrar om det var uträknat det där för att matte skulle få plugga i lugn och ro? På kvällen fick vi vara hon gammel-gammel matte och husse. Jag tror matte hade tränat själv när hon var borta för hon såg lika slut ut som vi hundar hade varit på morgonen. Det är bra att hon tränar så hon inte blir så jobbig att släpa på i vinter. Jag ska ju vinna massa varmkorv och matte vill ha sånt där guld. Jag förstår inte henne för guldet går ju inte att äta.

Förra helgen var vi på fjället på sånt jaktprov. Vi provade hela dagarna men det var inga fåglar som ville sitta still så jag kunde stå för dom.
Jag hittade däremot några skitroliga pipleksaker. Mycket bättre än dom jag hade som valp. Dom här rörde sig själva och pep innan jag tog dom och när jag slog med tassarna på dom. Hihi.. jag kastade upp en i luften och sprang fram och slog till med tassarna när den landade och den sa piiiiip pip. Det var kul grejor det. Och dom fanns lite här och där. Fast jag sprang ju och sökte fågel så jag hade inte så mycket tid att leka och förresten blev matte lite arg när jag lekte med pipleksakerna. Lämmel kallade hon dom för. Ja, pipleksaker det sa ja ju!

Nu har matte packat stora ryggsäcken igen. Vi ska nog till fjällen i helgen också. Det luktar gott och är fin utsikt, men det är roligast om jag får springa och jaga istället för att bara gå och gå. Jag lurade Birk att packa ur ryggsäcken för att se om matte hade packat i nog med mat åt oss. Det hade hon bara hon inte glömmer korvarna i kylen.

Och nästa helg ska vi ut och åka långt igen. Först jutis där vi var förra helgen å sen vidare till Gällivare och hälsa på Killer och hans Magnusmänniska. Vi ska till Kiruna två dagar på något draghundsseminarie också. Undrar vilka hundar som ska vara med där? Hoppas det är någon stilig hane för jag ska löpa alldeles snart.
Jag ska gå och sova nu så jag orkar springa mycket imorgon -om jag nu får....


Äntligen jakt!

Hej hej hallå! Nu är jag äntligen i Jutis på fågeljakt. Igår fick jag jaga flera timmar tills jag blev alldeles slut i huvudet. När huvudet tar slut får benen ännu mer fart.. Det luktade gott på många ställen men varken jag eller Killer hittade några fåglar.
Idag blev det inte något jagat, matte vaknade med feber och mådde tydligen skitdåligt. Jag hoppas hon blir bra till helgen då vi ska gå prov på fjället.  Annars vet jag inte hur det blir....
Jag fick dra en liten sväng nu på kvällen åtminstone. Det var en jättelång uppförsbacke på en grusväg och jag gjorde min plikt och bogserade upp min sjuka matte på en sparkcykel! Kul var det, åsså fick jag springa lös jättesnabbt på vägen ner. Blixtra var också med och drog och grållen Sacco sprang lös med oss.
Såhär ser det ut när vi drar, här är det jag och Birk.

Förra helgen var vi och fjällvandrade. Vi gick från Vålådalen till Lundörrstugan på lördagen. Jaaa vi GICK i koppel dessutom. Sen på kvällen tog vi en tur in i Lundörrspasset och då fick jag sträcka på benen lite mer. Det var betydligt roligare än att gå och dessutom hittade jag ripor inom fem minuter. Sen sov vi i farstun och det var ganska kallt men det gick bra.
Nästa dag gick vi tillbaka fast en annan väg, via Issjön och Issjödalen. Uppe på fjället var det massor med renar och Birk blev alldeles till sig. Jag undrar om det var han eller matte som var närmast nervsammanbrott där..... Birk ylade och skakade i hela kroppen och matte blev sträng och försköte få han att ta sig samman. Själv satt jag bara och tittade på utsikten. Har liksom aldrig fattat varför man ska hetsa upp sig för renar, dom är ju rätt meningslösa.
 
Tyvärr hade inte matte med sig kameran så nån fin bild blir det inte att lägga in. Jag kan fota mig själv nu istället...
Här ligger jag och sover i "badbaljan".
Blixtra och Liam ligger och myser på kökssoffan
Och Killer på stolen

Jag har fått internet

Ja äntligen kom internet till vår lilla lägenhet i Brunflo. Vi är en del av den moderna civilisationen. Mycket har hänt, men det viktigaste är väl att vinterträningen har dragit igång på allvar. Det är ganska kallt ute och jag kan jobba hårt uten att få värmeslag på nolltid. Igår drog jag 5,5km och matte var såååå nöjd. Jag jobbade stenhårt och tvekade inte en enda gång, bara full fart framåt.  Matte säger att jag mognat ännu mer och att vi ska ta guld i vinter. Jag vill hellre ha korv eller älgkött. Skönt att matte är så nöjd med mig, det har ju varit Birk hit å Birk dit ett tag bara för att han är stor och stark och springer som en galning. Nu är Birk i någon ny pubertetsfas och är fortfarande stark och galen men dessutom väldigt förvirrad. Hehe jag ska nog löpa snart, undrar om han blir helt knäckt då?? Kan nästan bli lite kul ;-)

Nästa vecka ska vi upp till Jutis. Jag ska jaga fågel och och hälsa på släkten. Sedan på helgen ska jag och broder Killer gå vårat första jaktprov på fjället. Oj vad spännande. Killer har "tjuvtränat" med sin människa medans jag får lita på min talang... Min matte är lite dålig på att träna mig på fågel. Nu i helgen ska vi förstås på fjälltur, men då får jag ju inte jaga. Bara gå och gå..... 

Idag promenerade matte med oss (kors i taket). Vi fick springa vid cykeln på morgonen men sen på kvällen gick hon med oss i nästan en timme. Jo hon är lite förkylt fortfarande annars hade hon nog sprungit. Varför gå när man kan springa? Fast det ska erkännas att det var lite trevligt endå, det var så mycket att lukta på där vi gick. Det går nog många hundar och tvåbentingar där. 
Matte säger att det är läggdags nu. Jag måste skynda mig och ta bästa platsen i sängen. Natti natti.



 

RSS 2.0