tävlingar och träningar och konstigheter

Idag var jag med om ett konstigt träningspass. Matte plockade ut pulkan och selade mig som vanligt men sen var det en människa med en kamera där. Och vi åkte runt runt runt på ett kort spår och visade upp oss. Jag skällde för varje varv för jag var så otroligt sugen att springa idag. Sen skulle fotografen ta andra bilder och matte försökte gosa med mig. Dumma människa, man kan inte gosa när man ska springa för då ska man just -springa!

Till slut vinkade vi hejdå och åkte ut på det långa skidspåret. Matte var otroligt tung att släpa på idag. Hon skyllde på dåligt glid. Tur att jag börjar må riktigt bra och orkade bogsera henne runt.
Tyvärr så orkade matte bara en mil för sen skulle vi åka hem. Jag försökte dra henne tillbaka till spåret men ibland är hon för tung för att flytta. Och Birk har sträckt sig i ena frambenet så från honom får man ingen hjälp. Fast han glömde att han hade ont när vi kom till skidspåret. Han fick bara gå ut och kissa och blev både galen och sur när han inte fick träna.

Vet ni förresten vad det betyder?? Jo JAG, KICKAN NILSSON, får tävla båda dagarna i helgen. Jippie!!!! Förra helgen var det tävlingar och då fick Birk tävla båda dagarna. Jag fick också springa men efteråt. Det var en tävling med massor av slädhundar. Vissa var lurviga, andra såg ut som får, några var som jag och Birk och somliga var mitt imellan. Jag skällde på allihopa, särskilt dom där lurviga skumma typerna. Andra dagen träffade jag min vän Ziksten och vi sprang tillsammans ett varv. Det var roligt!
Ziksten hade fått en liten valp (det var inte hans...) en lurvtuss som hette Silva och var söt och trevlig (fastän hon var lurvig).
Jag träffade också en annan lustig liten hund, Gurra. Gurra är en amstaff-valp och var en skojig liten sak. Han hade jacka på sig hihi.

Nu ligger jag och drömmer om helgen som ska komma. Jag ska springa så fort jag bara kan och jag hoppas att matte tar och rycker upp skidåkningen. Valla kan hon ju också pröva för en gåns skull, lite glid under pulkaskidorna och hennes skidor skulle inte skada!
Godnatt och sov gott, det ska jag göra efter kvällsrastningen.
Slick, puss och nafs /Kicka 

Blixtar och dunder och nytt år

Så har människorna firat nyår. Det var intressant...
Vi tränade på dagen, jag fick springa i tvåspann med Birk i lina. Det var jobbigt. Guuud så jobbigt det var! Inte tänkte Birk på att det är synd om mig för att jag har pms, han bara ångade på. Först gick det för fort. Sen när det började gå lagom då var jag lite trött och på slutet då började jag se mig om efter en nödutgång. "Stanna tåget jag vill kliva av!" Men vi stannade inte förrän vi var tillbaka vid bilen. Då hade jag sprungit nog och vägrade följa på ett litet kort varv till. Jag vann, jag fick lite godis och fick hoppa in i bilen medans Birk fick springa lite till. Har är dum han och jag har hört att om huvudet är dumt får kroppen lida!

Sen på kvällen skulle människorna fira nyår. Dom åt och drack och åt ännu mer. Tro inte att vi hundar fick något av allt gott dom hade. Lagom när vi hade gått och lagt oss började dom skratta och ropa gott nytt år. Och så blev det ett himla liv ute. Det blixtrade och smällde. Birk blev alldeles vild och skulle ut och jaga smällarna. Jag förstod att det inte skulle ramla ner något annat än pinnar men pinnar är också roliga att jaga! Men vi fick inte vara med på det roliga heller.
image42
Jag hade gått och lagt mig innan tolvslaget.
image45
Hur kan detta bli en pinne som ramlar ner??

Idag har vi varit ut och tränat igen. Birk drog pulka och jag sprang lös. Jag sprang före hela tiden och retade Birk för att han aldrig kom ikapp mig. Åsså jagade jag lite ute i skogen, spanade efter fåglar och sånt.
På hemvägen svängde vi förbi på McDonalds men matte glömde att veva ner bakrutan när jag skulle beställa. Så jag fick skrika. Och matte sa år mig att sluta skälla! Jag ropade ju bara att jag ville ha en stor hamburgare utan bröd med extra allt och såna där minimorötter. Jo morötter är gott! Och lite vatten eller mjölk att dricka. Tyvärr hörde dom nog inte vad jag sa för det kom inget till mig.

Sen har matte varit i stallet, det luktar häst och KATT! Jaha det var därför jag inte fick följa, dom har skaffat en katt i stallet. Hmpf... Jag ska försöka smita med någon gång. Jag har alltid velat leka med en katt och så tycker jag om kattmat.

Nu ska jag fly tror jag. Matte tar fram dammsugaren och det är lite störande.
Ha´re bra! /Kickan

RSS 2.0