Kiruna här är jag!!!

Hejsan! Tänk att jag bloggar på Petras dator i Laxforsen nu. Imorgon ska vi tävla i Kiruna. Det är bara att hålla hårt i mössan för hög fart utlovas. Jag känner mig stark just nu. Och snabb. Har varit en runda och skällt ut de andra hundarna på kenneln. Uppvaktar just nu Britta för fullt, hon luktar så gott.

Igår var Birk med matte på stan och handlade julklappar till våra hundvänner. Jag fick uppdraget att slå in dom. Jisses vad pilligt det var. Tassar är inte precis gjorda för att vika papper och tejpa med kan jag säga. Snören satte jag inte på paketet eftersom dom bara är svåra att knyta och fastnar i tänderna när man ska ta av dom. Matte fick hjälpa till lite....eller så mycket att hon brännde lussekatterna. Vilka katter förresten? Jag såg bara gula bullar...Eller hmmmm bruna....eller ja, svarta då!

Ska försöka meddela tävlingsresultat i helgen.
Voff voff /Kickan

Det var länge sedan

Men nu har jag fått tassarna på en dator och är tillbaka.
Jag tränar för fullt inför vintern. Matte har planerat träningen noga men jag har lagt upp mitt eget program oxå för säkerhets skull. Idag trodde matte att vi vilade och vi fick bara gå en promenad i koppel. Då lade jag in lite koppelintervaller. Ni vet... full fart så långt framåt det går, stanna och låtsas nosa tills kopplet är fullt sträckt åt andra hållet. Gör en rusning tills kopplet är fullt sträckt framåt igen osv. Upprepa så många gånger du hinner på en halvtimme.

Även på dragpassen kör jag mitt eget upplägg. Åtminstone när jag går i spann med Birk. Då brukar jag hålla linan nätt och jämt sträckt men inte så hårt sträckt att jag blir sliten (tack Figo för tipset). På slutet, när Birk som dragit större delen av lasset börjar bli lite trött kan jag göra en liten spurt mot mål. Tyvärr är det så dumt i dubbelspann att man inte KAN springa ifrån parkompisen för man sitter ju fast i han... Birk är förresten så galen att det är lagomt åt han att han får dra tyngst.

Tror att Birk har smygläst Figos "sledehundskole" för i vissa korsningar på spåret är förvirrningen total. Trots att matte ropar höger så provar Birk att springa åt alla håll.
Har läst nånstans att galna människor (förlåt -hundar) ska man hålla med annars kan dom bli våldsamma. Jag försöker hålla med Birk så gott jag kan när vi tränar men han är våldsam i alla fall.

Vi är i Timrå hos Danne och hälsar på. Danne har en skattkista i ena garderoben. Jag brukar gå dit och "låna" så ofta den är öppen. Vad han har i garderoben??? En hel stor låda med strumpor!

Vi ses! / "Lillstrumpa"

RSS 2.0