Birk i full fart

image11

Pippi på pippi

Jag är i fågelvärlden och matte är sur på mig. Ungefär så ser väl läget ut just nu...... Lydnadstävlingen blev ett totalt fiasko. Men hallå! Det var ju fåglar på planen. Och i skogen utanför planen. Hur ska man kunna "lyda" då?
Jag gick runt och funderade på fåglarna och matte skämdes.
Skulle väl säga att det var en liten arrangörsmiss att vi skulle platsligga med ryggen mot fågellukten. Jag lade mig åt fågelhållet för det tyckte jag var bättre. Det tyckte nog varken dommaren eller matte tyvärr....
Äsch man kan inte behaga alla. Så det så!
Nu är det snart fågeljakt och sen är det dragsäsong. Jag kan knappt bärga mig. Lyda kan jag vänta med tills våren då allt annat kul är slut.

Resten av dagen var rätt händelselös. Matte gick och lade sig när vi kom hem och sov hela eftermiddagen innan hon for på jobbet.
Mattes föräldrar kom hem från sin semester så inatt sällskapar vi med dom.

Imorgon är en ny dag och nya fåglar!

Pippi på fågel

Hejsan. Här är jag igen. Åh jag måste bara berätta om i torsdags. Då åkte vi bil ganska länge till ett ställe som hette Ånge. Först var vi på en gräsplan ungefär som brukshundklubben hemma i Brunflo. Jag fick träna lite lydnad och platsliggning med en annan hund. Hunden hette Fritz och var en weimaraner. Han såg lite ut som oss vorstehrar fast blek i färgen kan man säga. Ganska snygg!
Sen började det regna.  Jag har aldrig i mitt liv sett så mycket regn, och så small det i himlen.
Så packade vi in oss i bilen och åkte till en sjö. Det regnade fortfarande så mycket att det var som att duscha och jag simmade samtidigt. Jag fick apportera en ganska trist orange grej som matte kallade dummy. Jo den var dum så namnet passade.
Efter vattnet var matte och vi hundar så blöta man kan bli och då skulle vi in i bilen och åka till ännu ett ställe. Där började solen skina och så fick jag leta fåglar på ett fält. Det måste ha varit pardiset eller något. Jag hittade fågel och stod.... Sen fick jag skrämma upp fågeln och där blev det problem. Matte envisas med att jag ska sätta mig när fågeln flyger men jag vil ju springa efter. Är hon dum eller? Hur ska man annars få tag på den? Annars var det jättekul att vara där och hitta fåglar.
Just som vi skulle åka hem började det regna igen så vi var två blöta och trötta hundar och en lika blöt matte som åkte hem.
Så nu gott folk smyger jag mig på och ställer mig för alla fåglar i brist på såna "riktiga". Nästa gång jag fyller år så önskar jag mig en egen fågel i bur att stå och titta på och kanske jaga lite!

I fredags var det fysträning som gällde. Vi sprang (vi hundar alltså) en mil på morgonen och sen simmade vi en halvtimme på eftermiddagen. Jag blev lite trött på kvällen efter det men det var bara skönt.

Nu är det lydnadstävling på lördag som gäller. Ännu har jag inte bestämt mig för om jag ska lyda eller göra nåt annat. Den som lever får se! Matte har jobbat hela natten så är nog inte att leka med.

Sommar och sol

Bloggen har haft sommarlov eller vad man nu ska kalla det. Matte jobbar och jobbar och då har hon tillgång till internet på jobbet. Men mig tänker hon inte på, hur ska jag kunna lägga tassarna på en dator med internetuppkoppling då? Just det hon tänkte inte på det...

Ja men nu är jag här. Äntligen har träningen inför vintern kommit igång. Jag har fått dra och simma och följa med på fler och längre cykelturer. Underbart! Idag fick jag och Birk springa lösa bredvid cykeln i en timme och så avslutade vi med ett ordentligt dopp i storsjön.
Äntligen har också mina hormoner lugnat ner sig och jag är så pigg och snygg som jag bara kan. Vilken lättnad efter att i tre månader varit svullen både här och där och dessutom producerat en massa mjölk helt i onödan.

Broder Killer har försökt följa i mina fotspår och gå eftersöksprov. Det har har inte gått så bra för han är inte så intresserad att hämta fågeln i slutet på spåret till sin husse. Jag säger då det... Jag VET att han kan så:  Skärp dig nu brorsan  och gör din människa nöjd (man kan offra sig och vara snäll ibland)!! Jag håller tassarna till helgen.

I torsdags var vi och tränade lydnad. Det var ganska kul fast jag tycker matte ska anstränga sig lite mer om jag ska tycka att hon är intressant igenom ett helt program. Får se om vi ska iväg denna vecka också och vad hon då har att komma med. Mutor godtages alltid -om dom är nog bra.

Näpp häpp nu ska jag gå ut och vakta gården eller bättra på solbrännan.
Slick och puss/ Kicka

RSS 2.0