Vilken helkväll

Ja vilken kväll det blev. Först så åkte vi ut i skogen och där hade dom fåglar och någonting konstigt som dom kallade räv. Jag fick ett fågelspår som jag klarade galant men sen sa matte att jag skulle plocka upp den där fågeln och bära tillbaka den. Vaddå det var ju inte jag som släpat ut den.... Men matte insisterade verkligen så jag fick lov att bita tag i den och bära iväg - fast det ska erkännas att jag var lite skeptisk i början. Det var inte så farligt, det var ju rätt kul när jag gjort det några gånger.

Jag tror Birk klarade ett hellångt spår men han ville absolut inte bära fågeln.

Sedan, åkte vi iväg i bilarna till ett annat ställe där vi fick vänta ett tag i bilen. Men det var det värt för när jag kom ut var det en sjö. Jag blev så glad att jag bara ville rusa iväg. Så fick jag stå en bit från stranden och det small ett skott och plaskade i vattnet men jag fick inte springa ut. En annan strävhårig typ som jag inte ens gillar fick hämta den fågeln. Fy så orättvist. Sen fick jag sätta mig vid strandkanten åsså small det igen och det plaskade till ute i vassen. Jag kastade mig framåt men matte stoppade mig, hon fattar inte hur brådis det är. Jag var tvungen att sitta stilla och titta på matte innan hon sa det  där ordet. Då slände jag mig ut och simmade så fort jag bara kunde å så tog jag fågeln och simmade in till land och gav den till matte. Hon var såååå nöjd. Jag tror hon är lite mallig över mig ibland.
När träningen var klar fick jag okej att bada som jag ville. Vilken dröm, jag simmade runt runt i sjön. Matte och mattes mamma rodde runt i en liten båt och försökte få Birk att simma. Å jo...han simmade väl men jag har aldrig sett något så komiskt. Han såg ut som om han stod på bakbenen och plaskade med framtassarna. Alla människorna skrattade och matte blev dyngblöt.
Nu sitter jag här nyduschad och nyäten framför datorn och är rätt så nöjd. Jag ska nog gå och lägga mig alldeles strax. // Vattenhunden Kicka

Det här är jag!

image1

Kicka, korthårig vorsteh född 2004-07-06
60 cm hög, 24 kg.

Älskar: allt skoj som att springa, dra, simma, apportera, jaga och busa. Bära runt på tofflor och handskar eller varför inte skor?? Och att äta. Mat är gott. Och soffan är skön att sova på.

Meriter (skryt):
Drag: 4:a på 12km pulka på VM, Silver i stafetten på EM, Brons på långdistans SM. Jag vann startsträckan i SM-stafetten även om matte var ovanligt klantig och bröt staven och ramlade...
Tvåa i Sverigecupen (Nutro-challenge) och seger i Europacupen (med lite hjälp av kompisen Ziksten).

Lydnad: ett 1:pris och 167.5 poäng i klass 1.

Bor ihop med matte och Birk. Birk är en vorsteh som jag fast han är två år yngre. Kort beskrivet är Birk en galen norsk "gutt" som är ganska kul att leka med ibland. Han är lika stor som jag är liten.


Birk ser ofta lite frågande ut...

hallå i fågelskogen

Hej hej, nu har jag äntligen lagt tassarna på en dator igen. Idag har jag varit på Friskis&Svettis men träna det fick jag inte. Det tycker jag var lite orättvist för jag kan faktiskt springa och skutta bättre än alla dom där människorna! Nä jag å Birk fick sitta på sidan och titta på fastän det bara spritte i benen. Sen fick vi springa en halvtimme med matte som tröst och det var ju bra. Fast hon kunde väl ha bara sprungit med oss och mycket längre. Jag sk ata upp det med henne.
Imorgon har hon lovat ett varv på milspåret. Hoppas hon menar att vi får vara lite lösa för annars blir det så jobbigt i huvudet här hon springer så söligt.

Inte nu i helgen men nästa helg är det lydnadstävling. Matte har pratat om att hon tagit ledigt hela den söndagen ör min skull. Man känner sig ju nästan smickrad. Jag ska försöka göra så bra jag bara kan så vi får en såndär fin rosett igen. Matte blev så glad och då blev ju jag åxå glad. Hoppas hon tänker på att vi ska träna ordentligt innan. Nog för att jag kan, men ibland är det lätt att glömma.

Jag har också hört ryktas (jag har stora öron så jag hör bra) att jag är med i draghundslandslaget i vinter tillsammans med matte. Hmm å Birk då med han har inte tävlat än så det är JAG som blivit uttagen sådetså! Åh det är det bästa som finns att dra! Jag båste nästan yla och skrika lite när jag tänker på det.

Sådär nu har morrhåren slutat darra, jag blir bara så till mig när jag tänker på roliga saker.
Jag ska nog gå och sova nu. Måste smyga ner för jag får inte vara här uppe på övervåningen.

Sov sött och dröm ljuva drömmar och fåglar och bad och skidor och vinter och.......ZZZZZZZZ /Kickan

söndag

Ikväll verkar det som vi ska iväg på något roligt. Jag har hört matte prata om vatten och apportering. Fågel har hon åxå nämnt, hoppas det är en trevligt rapphöna och inte en såndär sur gamma trut... Vi får se vad det blir och jag bara längtar.  Kanske kommer det några andra trevliga hundar som man kan titta på. Odågan Birk ska väl med antar jag. Bara han inte rör MINA grejor så... Förresten så kan han inte simma så det är lugnt på vattendelen.

Jag har solat och badat hela midsommar. Matte har jobbat, för att tjäna vårat uppehälle säger hon, och vi hundar har varit hos mattes mamma och pappa. Ganska skönt, jag har bättrat på solbrännan och laddat för kommande uppgifter.
Jag börjar må lite bättre allmänt också, det var en sån jobbig löpperiod nyss och så trodde min kropp att jag skulle få valpar fast jag inte skulle det. Usch för att vara dräktg på låtsas. Men som sagt det verkar som dom 63 dygnen snart är över och då säger matte att jag snabbt brukar bli mig själv igen. Tur är väl det. Fatta vad trist att bli trött när man springer en timme när man VILL springa två - minst!

Matte säger att hon anmält mig till en ny lydnadstävling om två veckor. Det är rätt så kul för jag får låna den fina tennisbollen efteråt då. Men jag tycker matte borde träna på sin egen lydnad för sist då gick HON fel. Jag satt som hon hade sagt så det var inte mitt fel.
Näpp nu börjar det dra ihop sig, bäst att lägga sig och vakta bilen så jag inte missar nåt.
Hopp & Lek  /Kickan

Välkommen till min nya blogg!

Jag tror jag lyckades... Jag har funderat ett tag och kommit fram till att jag vil ha en såndär blogg. Birk som är lite intresserad av allt har berättat hur det går till så nu har jag gjort slag i saken!

Kickan heter jag och är en hund (naturligtvis...) av rasen korthårig vorsteh. Jag är snart tre år och bor ihop med min kompis Birk och våran matte.
Nu ska jag alltså bli en bloggare, vad spännande. Häng med - i mitt liv står det aldrig stilla!  

RSS 2.0